Gårdagens Saga

Igår hade jag inte tid att blogga, först var jag i skolan och sedan var det direkt hem, äta, ta bussen till stallet, sedan hem och plugga. Så jag hoppas ni har lite överseende med mitt bloggande! Men iallafall, nu tänkte jag berätta lite om ridpasset jag red igår, det gick faktiskt väldigt bra! Idag fick Saga vila, eftersom tiden inte riktigt räckte till. Men imorgon blir det antingen ett pass i paddocken igen eller kanske en mysig uteritt. Beror lite på både mitt och Sagas humör..!


Men igår iallafall, då gick det undan! Tog på tränset och red i paddocken (barbacka) i ca. 40 minuter, började med att värma upp henne ordentligt i skritt och trav, och sedan även några varv i galopp. Vanligtvis brukar jag ta in Saga på en volt när jag ska galoppera, och speciellt när jag rider barbacka, men allt kändes så himla bra igår så jag tog faktiskt galopp i båda varven på fyrkantsspåret! Om ni har sett min och Sagas utveckling så kan jag säga att det är ett stort steg i rätt riktning! Det går inte riktigt att lita på Saga i galoppen om hon får galoppera på rakt, hon brkar hoppa till lite hursomhelst då. Men somsagt, det gick så himla bra igår så jag red kanske 2-3 varv i galopp åt båda hållen, på hela fyrkantsspåret. Ååh vad skönt det var! Den där känslan, att jag litar på henne och hon litar på mig, den går inte att beskriva! Helt underbar är den iallafall!

Efter uppvärmningen så tog jag in Saga på en volt och körde lite hårdare arbete där, framförallt i galopp. Som jag nämnt förut så tycker hon det är lite obehagligt med galoppskänkeln just när jag sitter barbacka, så det försöker jag träna bort just nu. Så det blev många övergångar från skritt till galopp men även en del med trav till galopp. Saga reagerade inte så mycket på det heller så man märker att vi litar på varandra mer även här! 

I slutet av passet satte jag upp ett litet hinder på 50cm, mest för att jag är så himla hoppsugen. Jag har hoppat flera andra ponnier men Sagas hopp är så underbara, ååh vad jag längtar tills vi kan börja hoppa ordentligt igen! Men iallafall, jag tog 50-hindret ett par gånger, jag var lite nervös i början eftersom jag aldrig har hoppat Saga barbacka förut, men det gick hur bra som helst! Saga blev inte rädd eller så när jag försökte få till en bra hoppsits barbacka, så jag var hur nöjd med henne som helst efter bara några hopp. Saga verkade också himla glad över att äntligen få hoppa igen, hon njöt verkligen. Så när det gick som allra bäst, så travade jag av henne och sedan skrittade vi hemåt igen. Ett minst sagt roligt pass alltså!
 

Kommentarer
Postat av: tilda

Låter härligt!!!!!!!!

2013-04-17 @ 07:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0