Hur några olika ryttare tänker

Ta detta inlägg med en nypa salt, och se det roliga i det! ;) Bara en liten förvarning.

Hoppryttare:
Vi hoppar nästan varje dag och hoppar minst 1 meter varje gång. Vi köper alltid unghästar som egentligen inte är särskilt begåvade, men som vi har övertygat alla i stallet att de visst är. Tävlar varje helg och även om vi aldrig fått en felfri runda på 90cm, så kör vi på 1.30 ändå. Vi kan inte se något roligt alls i dressyr. Oj, jag menar förstås markarbete! Sånt är för folk som inte har någon begåvning för hoppning. Även om vi gör i princip samma sak så kritiserar vi ALLTID andra. Förresten, nämde jag att vi är de enda som rider på rätt sätt?

Dressyrryttare:
Vi åker på träning minst 2 gånger i veckan och hårdtränar resterande dagar. Våra hästar är alltid importerade från något tjusigt ställe i tyskland eller så håller vi tyst om deras påbrå. På helgen är det alltid tävling och då måste hästen vara perfekt. Dagen innan tävlingen borstar vi alltid hästen i tre timmar och flätar stenhårda flätar som sedan måste bli perfekta knoppar. På tävlingar finns det inga andra som rider lika bra som jag och det finns absolut ingen som har en lika fin häst. Jag har den finaste hästen i stallet och den får absolut inte bli smutsig, så den har tre täcken inklusive hals året runt. När vi rider har vi tre olika bett på hästen eftersom den går så mycket bättre då. Hoppning är för folk som inte förstår sig på äkta, hederlig dressyr. Förresten, nämde jag att vi är de enda som rider på rätt sätt?

NH-ryttare:
Vi skulle aldrig sätta något som är hårdare än en nallebjörn i våra hästars munnar. Tävling struntar vi blankt i, varför tvinga hästen göra trams som den egentligen inte är gjord för? Sadeln har vi alla slängt för flera år sedan, hästar är ju inte gjorda för sådant trams. Vi anser att alla som har sina hästar i form rider någon slags av rollkur och om de skulle piska sin häst lätt på rumpan så suckar vi och börjar viska om djurplågeri. Vi rakar aldrig våra hästar och de har aldrig täcke på sig eftersom hästar inte är gjorda för sådant trams. Förresten, nämde jag att vi är de enda som rider på rätt sätt?


Kommentarer
Postat av: Ester

Hejsan, gud vilken fin header!! :D Jättefina bilder, verkligen!!

2013-04-10 @ 07:30:07
URL: http://evh.blogg.se
Postat av: Felicia

SV: Tusen tack! :D

2013-04-10 @ 08:14:40
URL: http://riderstory.blogg.se
Postat av: Eve

Haha klockrent! Gillar det där med att dressyrryttares hästar ska va perfekta innan tävling, aldrig får bli smutsiga, och har typ tre täcken på sig, märkligt nog känner jag igen det i någon annan som börjar på E... ^^ Haha, vad ska jag placera mig i för kategori då, mellan dressyr och NH kanske? ;)

2013-04-10 @ 20:38:48
URL: http://dressyrdrottningarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0