Jag slutar aldrig att förvånas..

Länge sedan ni fick läsa ordentligt om Tintin här på bloggen känner jag! Ni ska inte tro att han glöms bort, det är han som får allra flest pussar och mysstunder med mig i stallet. När jag borstar honom borstar jag minst dubbelt så länge som jag borstar Saga - även fast han är drygt hälften så stor! Just nu ser han dock inte så vacker ut, eftersom han håller på att fälla vinterpälsen. Tintin byter nämligen färg kan man säga när han sätter/fäller päls, han blir brun i ansiktet men vit på resten av kroppen. Inte så fint, eftersom de bruna fläckarna lyser svagt igenom det vita och därmed ser han smutsig ut - hur man än försöker få han finare. Men det är tur att utseendet inte är det viktigaste, även om han för mig fortfarande är världens sötaste ponny!

I lördags var det tömkörningslektion i stallet och jag stod länge och funderade på om jag skulle ha Tintin eller Saga med mig på den. Valet föll på Tintin så efter en ordentlig borststund så gick vi + några andra i stallet upp till stora paddocken. Innan lördagen hade jag inte tömkört Tintin på vääldigt länge, istället har jag kört honom en del men mest lekt runt med honom. Men tömkört Saga, det har jag ju gjort, så jag har lärt mig mycket bättre nu hur jag ska göra. Så lektionen gick hur bra som helst, Tintin var så sjukt duktig så jag höll på att tappa hakan flera gånger! Han hade en jättefin form, satte under sig ordentligt och det funkade till och med att göra öppnor, slutor och skänkelvikningar i både skritt och trav! Han tuggade ordentligt på bettet och verkade tycka att det var väldigt kul, förutom vid ett tillfälle då två av de andra hästarna gick ner från paddocken, och just då råkade jag ta pisken på rumpen på Tintin, och då fick jag mig en liten spark. Men det var inget farligt som tur var.

Idag tömkörde jag honom lite igen. Inte lika länge idag, kanske bara 20-25 minuter max. Tränade mycket på öppnor idag, mestadels i skritt. Försökte även få ut honom lite på volten i trav, så jag inte behövde springa efter honom hela tiden. Det funka helt okej, vi fick till och med till några galoppsteg vilket Tintin tycker är väääldigt jobbigt...! Avslutade när det gick som bäst genom att trava av honom ordentligt på fyrkanten. 


Eftersom jag inte tömkört Tintin på länge så hade jag helt glömt känslan, för det är faktiskt så att det nästan är som att rida när man tömkör. Jag slutar aldrig heller förvånas ver hur duktig denna hästen faktiskt är och hur stor kapacitet han har i den lilla, runda kroppen! Man har samma kontakt med hästen, bara det att man har den framför sig istället för under sig. Så det var nästan som att rida Tintin idag, jag kände igen så sjukt mycket om hur känslig han är när han faktiskt är snäll och duktig... Åh om jag bara var några decimeter mindre och några kilo lättare! Fy satan vad jag saknar att galoppera/bocka runt på fälten med min bubbis... Tiden går alldeles för fort! Men tur är det att jag fortfarande har chansen och kunskapen att kunna jobba med honom även fast jag inte kan sätta mig på hans rygg. Min fina prins! Någon dag när jag tömkör ska jag be någon att ta kort, eller kanske filma lite? Skulle det vara kul att se? Han har inte så mycket ryggmuskler just nu men det tränar vi snabbt upp och om några månader ger vi oss på piaffer... Häftigt va!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0