Mysdag

Idag har jag spenderat min sista lediga dag i stallet (vart annars..?) och det blev en riktigt lugn och mysig dag men ändå en väldigt rolig en. Jag började med att klippa skägget på de tre shettisarna jag inte hann med igår, och sedan gosade jag lite med Tintin. han fick slippa gå något överhuvudtaget idag, inga lektioner och jag tog inte ut honom på något äventyr heller. Det var nog skönt för honom, bara få stå i hagen och mysa med sina kompisar. Jag tror inte han var missnöjd direkt!

När jag var klar med shettisarna så gick jag upp och kollade när Julia red Tex, det såg riktigt bra ut! Någon timme senare tittade jag när Lovisa (en tjej i stallet) red sin nya ponny Jerrry som hon precis tatt hem till ängkullen. Det såg helt klart lovande ut, superfin och duktig häst men även en duktig ryttare! Lovisa frågade om jag ville prova att rida honom, och vem tackar nej till sådant? Så jag hoppade upp och herre gud vilken ponny! Han är en C-ponny, så egentligen lite liten för mig, men han var väldigt kraftig och muskulös så han bar upp mig riktigt fint. Om jag har förstått rätt så har tidigare ägare tävlat honom i både hoppning och dressyr, och det märks verkligen! Han bar upp sig jättefint och var riktigt rolig att rida. Samtidigt är han lite av en utmaning, då han är lite sur vid hantering och och även sätter emot i ridning när han tycker att man kräver för mycket. Så alltså en perfekt kombo av en läromästare och... ja, en annan slags läromästare, haha! 

Iallafall så frågade Lovisa om jag ville rida honom en dag i veckan, och det tackar jag absolut inte nej till! Nu när Saga inte har någon Sadel och Dellas har flyttat så kan jag inte riktig tfå ut något i min ridning, så detta blir nog perfekt. Det ska även bli väldigt kul att se Lovisas och Jerrys utveckling i framtiden! Jag tror somsagt att de har en väldigt, väldigt lovande framtid.

Eftersom jag inte har någon bild på Jerry så får denna bilden (en av mina favoritbilder) stå för detta inlägget!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0