Saga 13 & 14 april

Igår hade jag planerat att rida igenom Saga ordentligt, och då satte jag på sadeln så att jag skulle få bättre stöd framförallt i traven, men som ni vet så har jag annars bara tömkört och ridit barbacka ett tag nu eftersom Sagas sadel inte passar henne. Men igår tänkte jag att en sista gång kan jag använda den, det gör inget... Men nej, det gick verkligen inte! Saga vägrade fokusera i skritten, ville inte stå still, och i traven och framförallt i galoppen så stack hon ifrån mig och mina hjälper hela tiden och skrämde halvt livet ur både sig själv och en liten ponny som var i paddocken samtidigt. Det enda jag tänkte hela tiden var sadeln, sadeln, sadeln, men jag fortsatte ett tag till innan hon började kasta sig lite, då ville jag inte utsätta någon part för skada. Så sadeln hängde jag upp på staketet, och sedan hoppade jag upp barbacka. Jag överdriver inte om jag säger att det gick 10 gånger bättre! Saga var fortfarande väldigt ofokuserad, men hon stack inte en enda gång och hon stannade när jag bad henne att göra det. Så passet slutade väldigt bra, fick till och med till ett par riktigt fina galoppfattningar, som hon annars tycker är lite svårt just när jag sitter barbacka. 

Idag skrittade jag ut i skogen, barbacka förstås. Saga skötte sig bra, men jag skrittade ju somsagt bara och dessutom på långa tyglar. Men inte ett enda kast åt sidan eller tvärnit, så jag är väldigt nöjd med dagen.

Sadeln hänger nu i sadelkammaren och jag kommer nog aldrig använda den igen. Sagas ägare, Anna, ska ta ut en sadelprovare om några veckor och då köper vi förhoppnings vis en fin dressyrsadel som passar Saga perfekt. Men tills dess så blir det tömkörning och barbackaritter för hennes del! Jag försöker alltid se det positiva i saker, och i och med att jag inte kan rida med sadel så betyder det att jag måste lite mycket mer på Saga och lära känna hennes kroppsspråk ännu bättre, för det är ju faktiskt mycket lättare att sitta i en sadel än direkt på hästens rygg. Men det största pluset är ju förstås att Saga kommer att bygga rediga ryggmuskler på dessa veckor! :)

Kommentarer
Postat av: tilda

Saga är så fin!

2013-04-15 @ 07:30:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0