Saga i lördags

Efter några dagar av dressyrpass + bomarbetspass så tänkte jag hoppa lite i lördags. För er som inte riktigt har hängt med på senaste så har Saga dels ingen sadel för tillfället, så alla mina pass på henne är barbacka, och dels så var hon halt för några veckor sedan så jag har inte kunnat hoppa henne ordentligt på ett tag nu. Jag säger bara såhär, herregud vad jag har saknat det!! 

I lördags satte jag iallafall upp ett hinder, började på typ 15cm eftersom jag skulle göra en övning i början. Saga sticker gärna iväg precis innan hindret så därför travade jag fram mot hindret, och precis innan så gjorde jag halt och sedan fick hon skritta över det. Jag gör detta eftersom jag då får mer kontroll före hindret när jag hoppar högre. Efter att jag gjort det i trav så gjorde jag det en gång i galopp, sedan höjde jag hindret till 60 centimeter. Saga blev väldigt taggad när hon förstod att hon skulle få hoppa, så första hoppet blev inte så värst kontrollerat, hehe. Men jag hoppade 60 en gång till och då funkade det väldigt bra! Höjde sedan till 70 eller 75 cm, kommer inte riktigt ihåg. Det funkade väldigt bra det också, Saga blir dock väldigt slarvig på så här låga hinder, hon hoppar mycket finare och lugnare när det blir lite högre. Men hon hoppade iallafall, och jag kände även att jag hade kontroll innan hindret. 

Egentligen hade jag inte tänkt att hoppa högre än så, men jag höjde till 80 en gång, bara för att Saga skulle få känna lite på det. Jag blev väldigt nervös innan detta hoppet, eftersom jag aldrig hoppat så högt på Saga barbacka, men eftersom det hade gått så bra under ridpasset så satsade jag och hoppade 80 en gång. Saga hoppade, men kontrollen innan hindret var som bortblåst. Hon ignorerade mig totalt men det är förståeligt eftersom jag själv kände att jag var nervös och så innan hoppet. Men Saga fick massor av klappar och beröm eftersom hon hoppade, och även om hon hoppade av lite för tidigt och även om hon hoppade lite väl högt så var jag stolt över både henne och mig själv, henne för att hon hoppade överhuvudtaget och inte bockade eller liknande efter hindret, och mig eftersom jag faktiskt vågade. Jag tycker allt att det är lite läskigt att rida Saga barbacka, speciellt när det gäller hoppning. Liksom, om hon skulle hoppa till åt sidan efter hindret så skulle ju jag fortsätta framåt i luften några meter. Men vi klarade det galant i lördags och till helgen blir det nog ännu lite mer hoppning! :)

Kommentarer
Postat av: Emmy Nilsson

Fin Blogg!=)

2013-04-22 @ 17:01:26
URL: http://EmmyyNilsson.blogg.se
Postat av: My

Fin bild!
-
Var gärna med i Veckans blogg! :D
http://myheltenkelt.blogg.se/2013/april/veckans-blogg-ny-omgang.html#comment

2013-04-22 @ 17:53:30
URL: http://myheltenkelt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0