Saga igår och idag

Nu har jag äntligen kommit igång med Saga igen, på riktigt! Igår tömkörde jag en stund i både skritt och trav, men Saga tyckte att det var väldigt tråkigt, smart som jag är så glömde jag förstås bommarna som skulle hålla henne sysselsatt... Men jag märkte verkligen att hon ville galoppera, men jag höll tillbaka eftersom jag ville att hon skulle ta det lugnt igår. Men idag blev det allt annat än lugnt!

Idag red jag nämligen Saga barbacka i paddocken. Jag red nog inte längre än 30-35 minuter men det gick iallfall väldigt bra och det var mycket fart! Det blev en hel del galopp och det tyckte Saga var väldigt roligt. För att inte ha ridit henne på flera veckor så måste jag säga att hela passet gick förvånadsvärt bra! I början var Saga väldigt ofokuserad, mest eftersom det var några barn som hoppade studsmatta på andra sidan träden, men också för att hon nog tyckte det var lite konstigt att jag satt på henne igen. Både jag och Saga har liksom vant av att ha någon på ryggen/sitta på hästryggen och istället har båda våra hjärnor tänkt att Saga ska gå runt, Johanna står i mitten. 

Även om passet inte började så bra så blev det mycket bättre sen. Efter första galoppen blev Saga väldigt positiv till arbetet och då gick allt mycket bättre. Hon fick en helt okej form, speciellt i galoppen, men det gick lite väl fort. Hon hände också gärna ganska mycket i bettet och därmed blev det svårt för mig att hålla still mina händer. Men jag försökte ta och lätta, ta och lätta hela tiden och det blev faktiskt bättre efter bara en liten stund. Jag är väldigt nöjd med passet i allmänhet, det var ju trots allt flera veckor sedan jag red Saga så nu är det roligt att äntligen sätta igång igen!


Julia filmade (gulligt skratt i början btw) en liten snutt när jag galopperade, vad tycker ni? Ha bara i bakhuvudet att det var första gången jag red på väldigt länge och att Saga hängde väldigt i bettet, och därför guppar mina händer en del... Men jag tycker det ser helt okej ut för att vara första gången på så länge! :)

Äckliga Videofyme försämrar som vanligt kvalitén... Hoppas ni står ut ändå. 

Kommentarer
Postat av: Ponnydressyr - Nathalie

ÅH vilka söta hästar ni har i headern! Är de era egna? :)

Svar: Tack! Nej tyvärr, den åt höger är Julias halvfoderponny och den åt vänster är min gamla medryttarshettis som jag red när jag var ynge. :))
ponnytokar.blogg.se

2013-04-12 @ 15:43:05
URL: http://ponnydressyr.se
Postat av: Elin

Jag tycker att det ser jättefint ut!

Svar: Tack så jättemycket! :)
ponnytokar.blogg.se

2013-04-12 @ 16:38:08
URL: http://hopelessdreaming.blogg.se
Postat av: tilda

Väldigt snyggt johanna!

2013-04-14 @ 17:41:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0