Tömkörning med Tex 13/4

Även idag blev det ett tömkörningspass på Tex och han gick verkligen superbra idag. Han var lite ofokuserad i början men det släppte mot slutet, dock var han ganska stark idag men jag tyckte att jag och Johanna klarade det ganska bra faktiskt. 

Vi tränar mycket på att han verkligen ska höja upp ryggen och trampa under sig när man rider/longerar/tömkör och han är väldigt duktig när man tömkör fast ibland måste man påminna honom att han ska sätta under sig och det är därför vi är två när vi tömkör plus att jag inte är speciellt bra på att tömköra och eftersom jag tycker att Johanna är duktig på det så får hon hjälpa mig och komma med tips och ideér samt tömköra honom medan jag hjälper till att hålla piskan då han kan vara lite lat och då är det svårt att styra och piska samtidigt eftersom båda händerna är fulla! Jag tycker även att Tex går bättre när en har spöt och den andra styr. 

Vi tänkte först idag att Tex skulle få ha lite bommar att skritta, trava eller galoppera över men han blev så himla ofokuserad på oss när han skulle springa över bommarna så vi fick lägga bort dom och då blev han mycket bättre men som jag skrev så var han lite stark. 

Den näst sista galoppen fick jag ta och prova och jag tyckte det gick hyfsat bra även om han var lite stark så jag fick ge och ta hela tiden. Johanna filmade och ni får ha lite överseende med att jag inte är så duktig plus att han var lite stark! Jag tänker fortsätta träna på att tömköra och hoppas på att en dag vara mycket bättre och klara både piskan och tömmarna samtidigt! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tycktedu var duktig

2013-04-13 @ 18:28:13
Postat av: Tuuli Elmgren

Sv; Tack så mycket, det var kul att höra! :D

2013-04-13 @ 18:50:08
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
Postat av: Frida

Fin blogg ni har:)

2013-04-14 @ 12:00:24
URL: http://fridaaaxelsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0