Duktig kille!

Idag kom jag ut riktigt tidigt till stallet, jag blev utkörd ungefär vid halv två. Så idag hade jag mycket tid i stallet, så jag och Tex jobbade ungefär 1 timma i paddocken och tog en riktig lång borst. Jag och en tjej i stallet (Ida) gick upp tillsammans och red fram ganska länge innan vi började jobba och vi prata verkligen om allt möjligt. 

Det var inte så stor del i paddocken som gick att rida på för det var is och väldigt buckligt på dom flesta ställena, men i mitten volten gick det bra så där fick vi jobba idag. Jag började med att värma upp genom lite skänkelvikningar i både skritt och trav för att sedan övergå till mer tempoväxlingar. Jag fick ta det lite lugnt eftersom Tex halkade till några gånger. Fast för det mesta gick det faktiskt bra. 

Jag tränade mycket på att han fortfarande skulle vara samlad i alla avsaktningar, alltså fick han inte ta upp huvudet varken när jag fattade galopp eller sakta av, likadant i traven och skritten. I början var det verkligen katastrof, huvudet upp och ryggen ner i alla gångarter och det är inte så bra, så jag fick fortsätta i kanske 15 min innan han faktiskt gick hyfsat bra, han gick bäst från skritten till traven och från halt till skritt. Så det är något jag ska fortsätta träna på och jag ska även träna mer på att få fram han för skänkeln. Så att han lyssnar bättre på framåt hjälperna och även på mina halvhalter. Vilket jag tycker han är ganska duktig på men det går alltid att finslipa! 

Imorgon (Torsdag) är jag inte hemma, utan jag åker klockan tolv till Göteborg med min klass och vi ska kolla på musikalen "Chess" Så min bloggning kanske ligger lite låg under morgondagen, om jag har tid senare ikväll ska jag försöka göra ett tidsinställt! 


Kommentarer
Postat av: em

Åh va fin bild! :) brukar ni tävla? :)

2013-02-28 @ 08:05:36
URL: http://emeliepalmen.blogg.se/
Postat av: Emelie

Heheh den förra va från mig ;)

2013-02-28 @ 08:05:55
URL: http://emeliepalmen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0