Ett äkta sto

Som Julia tidigare skrev så var vi ute på långritt idag. Det var riktigt härligt, solen sken och jag behövde inte äns bära termobyxor, men Saga betedde sig då och då som något jag fruktar - ett riktigt, bitchigt, tvättäkta sto.

Visst, hon är ju faktiskt ett sto och det kanske inte är så konstigt att hon håller på såhär, men fy vad jobbigt det är när man har två valacker med sig och sitter på stoet som just brunstat färdigt. Saga brukar inte vara så jobbig när man rider ut, kanske stanna någon gång men mest brukar hon bara njuta av livet och lunka på i lagom takt. Öronen pekar alltid framåt och det är alltid roligt att komma ut i skogen ibland. Men INTE idag.

Idag var hon ungefär tvärt emot, hon tvärnitade titt som tätt, sparkade nästan Apollo (Mathildas ponny) en gång, surade mot Tex, tog kortkorta steg och vägrade gå framåt ibland. Det kändes som om allt jag tyckte hon skulle göra var fel, bara för att det var jag som bestämde att så skulle det vara. Någon stoägare som känner igen sig? En gång när hon stannade och jag försökte få fram henne så stegrade hon lite.. Men två sekunder senare gick hon glatt med öronen framåt... Kommer aldrig bli klok på denna hästen haha! Men efter det skötte hon sig bra, det blev mycket galopp och då var hon snäll fast hon hängde lite på bettet, men det är inget ovanligt för henne. 

Imorgon så skrittar jag nog ut en liten stund, eller så har isen smällt bort i paddocken, isåfall tar jag ett kort pass där. Men det tror jag tyvärr inte händer på en natt...
Inte från idag, obviously...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0