Golden Tex

Golden Tex eller Tex som han kallas är min halvfoderponny. Den 12 februari i år hade jag haft honom i 1 år och det har varit bland det bästa året i mitt liv. Tex är en Svensk ridponny - han är en blandras mellan Connemara, Arab och New forest. Han är en grövre D-ponny med färgen brun. Jag har Tex 5 dagar i veckan försöker och rida honom dom dagarna, än så länge har jag lyckats och jag har aldrig känt mig stressad eller tyckt att det varit tråkigt. Tex är nog en av Sveriges snällaste ponnysar, skulle inte ens skada en fluga om det skulle vara så. 

Tex flyttade till Ängkullen i December 2012 och han stormtrivs verkligen! Han har blivit en helt annan ponny. Innan var han världens segaste, världens tjockaste, lataste ponny. Tex är fortfarande väldigt rund om magen, men vi jobbar på det och han rids och går på "diet" så jag hoppas att framåt sommaren är han i fin form och magen ska vara borta och mycket muskler! Nu när han står på ängkullen är han är pigg som satan och tycker om att jobba riktigt mycket! Känns som om man rider på en helt annan häst! Helt sjukt vad byten av stall kan göra! 

Jag har startat 1 träningstävling med Tex, tyvärr gick det inge vidare Tex vägrade alldeles för många gånger och sen dess har jag inte tävlat honom. Kanske att jag tar någon träningstävling framåt våren när både jag och Tex har bättre kondition och Tex har mindre mage. För jag tror att Tex skulle tycka det var roligare om han inte behöver bära på så himla mycket. 

Jag och Tex har gått igenom mycket tillsammans, både motgång och framgång. När jag började rida honom klarade jag knappt av att galoppera honom i rätt form för att han inte orkade, då tycker jag inte att det var speciellt roligt att rida honom och ett tag ville jag ge upp, men vi kom igen och nu har vi hittat rätt och blivit bästa kompisar från marken och ryggen. På bara 1 år har jag och Tex byggt upp en otroligt fin relation som jag absolut inte vill bryta. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0