Johanna

Jag heter som sagt Johanna och jag är 15 år, fyller 16 i september. Jag går i nian och har till gymnasiet valt linjen samhäll - senare kommer det bli inriktningen beteende. Jag älskar att skriva, fota och vara med mina underbara vänner, men mitt liv kretsar runt stall och hästar. Jag har ridit i ungefär 6 år, först gick jag några år på ridskola, TFRK, 2008 började jag rida Tintin några dagar i veckan och 2011 slutade jag på ridskolan och började rida privat "på riktigt", dels på Saga som jag fortfarande rider men även på min gamla skötponny Max som jag hade i ungefär 2 år innan jag sade upp honom. Störst plats i mitt hjärta har Tintin, som i år har varit min bästa vän i 5 år och jag hoppas på minst lika många till. Min högsta dröm är att en dag få kalla honom min egen.

Jag rider även två hästar några dagar i veckan, Saga och Dellas. Saga rider jag runt 4-5 gånger i veckan och Dellas 3 gånger i veckan.Alla tre hästarna, Tintin, Saga och Dellas, står i samma stall, ängkullens shettisridskola. Tintin går på ridskolan men när han inte går så många lektioner brukar vi skapa lite kvalitetstid tillsammans. Jag hjälper även till på ridskolan ibland, håller ridläger, lektioner, barnkalas mm. Saga ägs av Anna Hassvik, som äger och driver stallet och ridskolan. Dellas ägs av en annan Anna, som tävlar i dressyr med Dellas då och då.

Själv tävlar jag inte, jag har varit med på några få träningstävlingar i grannstallet, aldrig högre än en bana på 80-85cm. Detta var på Max, och även en gång på en D-ponny som bor på Ängkullen som heter Zofine. När jag väl är på tävlingsplatsen så tycker jag att det är väldigt roligt, det är spännande och även om det inte alltid gått bra så har jag alltid tyckt det är kul. Men jag har tyvärr ingen häst att tävla längre, men det gör inte så mycket eftersom jag tycker det är roligare att träna och utbilda.

Ett intresse jag har utöver hästarna är design och foto. Jag älskar att sitta med photoshop och göra designer, framför allt till bloggar. Jag fotar med min gamla Nikon D3000, som funkar ungefär som den ska fortfarande men den är något år bakom bästföre-datumet... Men just nu satsar jag hellre mina pengar på andra saker än en ny kamera, så den får duga! Jag tar kort väldigt ofta i stallet, men inte så ofta annars. 

Och även om jag bara rider 2 storhästar så är jag fortfarande en äkta ponnytok. 

Om det är något ni undrar om mig så är det bara att skriva en fråga i en kommentar, jag svarar så gott jag kan!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0