Saga

Jag började rida Saga i Augusti 2011. I början var det bara för att ha en häst att rida på dressyrlektionerna vi hade varje vecka i stallet, men när jag hade ridit henne några få gånger så frågade Anna (som äger Saga, stallet och ridskolan) om jag ville rida henne lite när som. Självklart tackade jag ja eftersom jag redan hade fått lite kontakt med Saga och jag tyckte hon var väldigt rolig att rida. I början red jag henne kanske 2-3 gånger i veckan, hon reds inte av någon annan så det blev inga fartfyllda pass direkt. Nu på senare tid har vi verkligen hittat varandra och jag tycker att Saga är väldigt rolig att rida även om hon är ett tvättäkta sto. Hon stannar, vägrar gå framåt, hon är väldigt ängslig och fjantig, rädd för minsta lilla, blir sur om jag blir sur, ja ni fattar. Men trots alla motgångar vi gått igenom så rider jag henne fortfarande och nu har vi båda blivit mycket bättre. Jag litar på henne = hon litar på mig.

I maj förra året började jag hoppa lite smått med henne. Saga är en riktig dressyrhäst (e: De Niro) och trots sin ålder på 11 år (12 i år) så hade hon aldrig hoppat med ryttare på ryggen. Men jag började, och herregud vilken skillnad det var jämfört med alla ponnys jag ridit under åren. Saga hade helt annat språng, och eftersom hon inte heller var utbildad i hoppning så blev det svårare även för henne. Hon tog sådan sats över hindret att hon inte riktigt höll koll på sina egna ben och hon hoppade gärna av tre meter innan hindret. Numera har det gått mycket bättre, innan 2-månadersvilan hon hade sommaren 2012 så hoppade vi 50cm och på hösten 2012 hoppade vi 1.05 - rekord för både ryttare och häst. Vi har fortfarande problem med farten innan hindrena, men vi tränar på det.

Saga är en underbar häst att handskas med från marken, även om hon är lite ängslig. Hon älskar att bli borstad och pysslad med, hon älskar att bli klappad och kliad. Hon skulle aldrig med mening göra någon människa illa, hon skulle aldrig bitas eller sparkas med mening. 

Hon är en helt underbar, men lite speciell, häst helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Lydia

Var har du köpt dom senskydden? :)

Svar: Det var Sagas ägare som köpte dem, men de finns bland annat här! :)http://www.charlies.nu/outlet/catago-dressyrskydd-i-4-pack.html
ponnytokar.blogg.se

2013-02-20 @ 08:23:36
URL: http://teeamjump.blogg.se
Postat av: Mirra - NH och hoppryttare

Hej! Supersöt blogg som jag kommit in på!
Gå gärna in på min blogg och avgör själv om du tycker den är lika söt som din :)

2013-02-20 @ 18:24:58
URL: http://mirramarika.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0