Tintin

Tintin är, enligt mig, världens bästa, finaste, underbaraste och framförallt mest personliga häst. Han är en shetlandsponny född den 13 maj 1998. Han bor på Ängkullens shettisridskola i trollhättan. Jag träffade honom för första gången den 12 maj 2008 (altså en dag innan hans 10-årsdag) och blev kär direkt. Jag red han i ungefär tre år innan jag blev för tung och lång, och numera spenderar vi mycket tid tillsammans men på andra sätt. När jag red honom var han en riktig jävel, han är inte den roligaste att sitta på om man säger så! I hans gamla stall, där han stod innan han flyttade till ängkullen, så bockade han av mig minst en gång under varje pass... Haha! Jag kunde inte heller galoppera på honom förräns jag ridit honom i ungefär ett år, eftersom han var så jobbig och bockig, jag började galoppera i samma veva då han flyttade till ängkullen.


Nu rider somsagt inte jag Tintin längre, men hösten 2012 började jag köra honom lite. Han blev inkörd när han var yngre men det har inte blivit mycket innan jag började köra honom igen. Men det tycker han är väldigt roligt och han har nästan alltid öronen farmåt när vi är ute med vagnen! När vi inte är ute och kör så brukar vi köra lite "följa johanna" eller tömköra. Jag försöker även lära honom att longera ordentligt men han förstår inte riktigt vad det går ut på, haha.

Tintin är den mest fantastiska häst jag någonsin träffat, och vi har ett band som aldrig någonsin kommer att brytas.Ingen kan nog nånsin förstå hur mycket den lilla skiten faktiskt betyder för mig, han är den som jag helst spenderar tid med, han är den jag tänker på när jag är ledsen, han är den som förstår mig på riktigt. 

Det går inte riktigt att sätta ord på honom så här, men han har en väldigt stark personlighet och han är min bästa vän. Den bästa känslan i världen är när jag har varit borta i några dagar, ropar på honom och så kommer han springandes med spetsade öron.. Världens finaste vän. ♥

Kommentarer
Postat av: kramisen123

vist är han mysig!jag förstår också vad du menar för han är ganska jobbig i bland

2013-03-04 @ 17:48:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0