somnade bort hela dagen..

Jag hade verkligen en supermysig dag i stallet igår och det blev även en bra ponnyridning på eftermiddagen. Att träffa Tex igen var verkligen roligt och man märkte att han hade saknat mig för när jag ropade på honom kom han till mig och sedan stod vi och gosa i hagen ca 15-20 minuter, gulleponnyn! 

Men efter att jag kom hem och hade ätit lite så föll jag ihop i några timmar på soffan av ren utmattning, jag var så fruktansvärt trött och sedan när pappa kom och väckte mig, gick jag upp i min säng och somnade igen.. Haha. Självklart kom mamma och väckte mig för lite mat vid åtta på kvällen och direkt efter jag hade ätit gick jag och la mig igen.. Det visar ju hur mycket sömn man fått under denna veckan.. Haha ingenting.. Men nu känner jag mig riktigt utvilad och ska alldeles strax gå upp och äta är verkligen vrålhungrig! 


Borta bra, men hemma bäst!

Nu, idag klockan 7.00 kom jag hem efter 1 vecka i Budapest och jag har verkligen haft det otroligt bra med mycket skratt och mycket sol. Jag har haft världens abstinens eftersom jag inte har fått träffa hästar och framförallt så har jag inte fått träffa Tex på en vecka och helt plötsligt igår stod det två hästar ute på torget och jag var helt klart tvungnen att gå fram och prata med dom och få lite hästlukt på mig. Det var verkligen härligaste lukten på hela veckan! Hehe.. 

Jag har fått shoppat en del kläder, ätit god mat, tagit del av hur folket i Ungern hade det under världskrigen och har även fått besöka en skola. Jag tycker verkligen att man borde åka till Ungern någongång i sitt liv för att det är både billigt att köpa nya kläder och god mat. Sedan finns del så mycket saker man kan göra och ta del av, speciellt i Budapest. Har ni några erfarenheter från Ungern, kanske från någon annan stad i Ungern? 

Men nu är jag somsagt hemma och det är verkligen skönt och jag ska faktiskt om ca 1 timme ta mig ut till stallet och få träffa den jag saknat absolut mest (efter Johanna då.. ;)) Tex! Jag har nästan gråtit blod för att få träffa den jag älskar mest på hela jorden! Jag hade laddat över massor med bilder till min mobil så jag iallafall kunde få se bilder med honom, annars tror jag att jag aldrig hade överlevt en vecka utan honom. Eftersom jag inte sätt honom på en vecka så ska det bli en riktig långborst och sedan får jag se vad jag hittar på! Tror det lutar åt en uteritt faktiskt! För då kan jag komma ut med Tex ensam och rensa tankar och bara mysa omkring. 

Jag hoppas verkligen ni har haft en bra vecka! Och nu är jag äntligen tillbaka på bloggen och jag kommer blogga som vanligt!! Jag hoppas ni inte har saknat mig för mycket.. hehe. 
Jag gör som Johanna

Precis som Johanna gjorde för ett tagsen måste jag bara få visa denna låten. Jag sitter och lyssnar på den jämt och hela tiden och det är verkligen en låt som fastnar. Jag har lyssnat på den minst 40 gånger under Budapest resan så den är verkligen värd att lyssna på! 

Jag tror dom flesta vet vem Oscar Zia är? Och han har nästan precis släppt denna låten som heter #Fail och den är verkligen supermysig! 
Saknar min kille


Tex 22 maj

Idag red jag, Johanna, på Tex. Förut har jag bara provat han i några minuter, jag har alltså aldrig ridit ett riktigt pass på honom tidigare. Men någon gång måste vara den första och idag var det dags! Borstade han ordentligt innan och sen satte jag på honom all utrustning och red upp till paddocken. Jag hade planerat ett ordentligt, genomarbetat dressyrpass men det blev en del små ändringar. Först och främst tyckte jag inte att jag fick tag om honom ordentligt, så då rök sadeln, sedan stod det även en massa hinder i paddocken så jag hade en väldigt begränsad yta att jobba på. Det blev mest voltarbete, och även om sammarbetet mellan mig och Tex inte gick så bra i början så förbättrades det allt eftersom och jag tycker att det funkade riktigt bra i slutet!


Tex visade inte direkt sin piggaste sida idag. Han hade inte snabb reaktionsförmåga men lyssnade ändå på det jag bad honom om (för det mesta iallafall, hehe...) så jag är väldigt nöjd med passet. I slutet släppte jag tyglarna, sträckte armarna ut och bara lät Tex rulla på i galopp. Jag har ju ingen häst jag kan göra det med längre, så det är skönt att känna den tryggheten och friheten då och då. Imorgon ska jag rida Tex igen och jag hoppas att han är lite piggare då men att det går minst lika bra som det gjorde idag!

Min favoritbild som jag tatt på Tex! :)

Alien-Tintin

Nu när sommaren kommer med stormsteg kommer även hästarnas värsta fiender - alla äckliga insekter. Flugor, blinningar, hästflugor - you name it. Usch säger jag bara! Saga blir heltokig av alla sorters insekter så snart kommer hon att få sin sommarvila. Hon brukar få vila ungefär 2 månader under sommaren och 1 månad under vintern, dels för flugorna (på sommaren alltså) men även för att jag tycker att det är vettigt med en hel del vila. Och ibland har man ju faktiskt ingen lust att rida när det antingen är spöregn ute eller 25+. Så sommarlov gäller inte bara för mig, utan även för prinsessan. :)

Tintin ska gå några ridläger i början av sommaren och ett precis innan skolan börjar igen, men däremellan ska ingen rida på honom. Jag tror att det blir ungefär 6 veckors vila för alla shettisarna, men jag ska tömköra och köra Tintin en hel del i sommar så helt still kommer han inte att vara. Han tappar så lätt muskler på sommaren och gå väldigt fort upp i vikt, och om vi ska uppnå våra mål inom något år så får han inte tappa allt för mycket. Men mer om det någon annan gång.

Vad jag ville komma till när jag började prata om insekter var att så gott som alla hästar i stallet har fått på sig flugskydd nu! Inga flugtäcken, men skydd för ögonen iallafall. Jag tycker att det är bra att börja så fort som möjligt (inte typ i mars men jag tror ni fattar) för då slipper man rinnande ögon och det är ju väldigt skönt för hästen. Irriterade öron men framförallt ögon får många hästar under sommarmånaderna, och då kommer ju flugskydd väl till hjälp. Även lille Tintin har fått på sig sitt flugskydd nu, en luftig luva för både öronen och ögonen som jag köpte förra året på Hööks. Den är väldigt bra på honom, storlek Ponny men perfekt passform. Han ser ut som en liten Alien också, haha. Förra året lyckades han bara få av sig den en gång så det är ju ett bra tecken. Men i måndags fick han iallafall på sig den igen så i år hoppas jag att han slipper rinnande och röda ögon helt!
 
Hur skyddar ni era hästar mot insekter nu på sommaren? Tintin går med sin luva och Saga har ett såna där skyddstrådar på grimman + flugtäcke.

Tintin i sin alienluva. Kanske något för haloween också? ;)

Stallfri dag

Hejsan! Nu när Julia är i Budapest hade jag tänkt att uppdatera järnet, men ni märker ju hur bra det går, haha... Men nu ska jag skärpa mig! Medans Julia är i Ungern och antaligen har det väldigt skönt så sitter jag här hemma och tittar på film, eftersom det regnar när jag tittar ut. Igår var jag däremot i stallet och då red jag ett litet hopp-pass på Saga! Ställde fram en av linjerna som vi hade på hoppträningen i torsdags och det gick hur bra som helst. Saga är en helt annan häst nu när det gäller hoppningen, man kan knappt tro att det är hon! Fina prinsessan ♥
 
Idag har jag inte varit i stallet som ni kanske förstått, inte direkt på grund av vädret utan mer eftersom ingen kunde hämta mig. Men imorgon blir det full rulle - dels ska Saga tömköras eller möjligtvis ridas men innan det så ska jag rida Tex! Eftersom Julia är på skolresa så ska jag ha hand om Tex imorgon och på Torsdag. Det kommer att bli väldigt roligt, alltid kul att rida en annan häst än den man är van vid. Saga och Tex är också ungefär så olika som två hästar kan vara, så det blir en utmaning för mig också. Imorgon ska jag bara rida igenom honom ordentligt och jobba han i en ganska låg form, och på Torsdag funderar jag på att lägga fram lite bommar. Men somsagt - jag känner inte Tex så jag får ändå ta det relativt lugnt så att jag inte rider honom som jag rider Saga, för då kommer det att bli helt fel, haha!

Har ni också varit hemma idag eller har ni hittat på nått kul? :)

Lördagens pass

Just nu sitter jag antagligen fortfarande i bussen på väg till Budapest men jag tror att om kanske en timma är framme. 

I lördags var det verkligen varmt när jag red Tex men jag tyckte han skötte sig även om när jag skritta av honom så var han segare än en snigel.. haha. Men han kämpade och det är väl huvudsaken. I Torsdags när vi hade haft hoppträningen för Cissi så sa hon att Tex behövde träna upp sin reaktionsförmåga och det är något man måste träna på varje gång på rider och om han blir mer reaktionssnabb så kan han bli piggare! 

Så när jag började samla upp honom så gjorde jag halter och sedan skritt, och detta gjorde jag ofta och om han inte lyssnade direkt på min skänkel fick jag hjälpa till med spöt och efter bara några gånger förstod han vad han skulle göra och detta gjorde jag i alla gångarter och från skritt till galopp också och det var han bäst på! Efter bara två gånger så fattade han exakt vad han skulle göra och sedan galopperade han på så länge som jag bestämde.. Ofta blir det så att han bryter av innan jag har bett han om det och det vill man ju inte, utan han ska jobba tills jag säger till! Så det var verkligen bra att han inte bröt av och försökte även om det var väldigt varmt! 

När jag tyckte att det räckte skrittade vi bort till sandgropen som fortfarande är full med vatten så att han fick svalka av sig och det tyckte han var skönt. Vi både skritta, trava och galopperade igenom så båda var genomblöta när vi kom tillbaka till stallet! 


Evelina och Poppan

Kommer ni ihåg senast gång jag tog kort på Evelina och hennes ponny Poppan? Om inte så hittar ni de bilderna här. För någon vecka sedan tog jag kort på detta fina ekipage igen och det resulterade i ett antal fina, nya bilder. Vi flätade in en massa blommor i poppans man och sedan gjorde jag även en inbakad fläta med en massa vitsippor i Evelinas hår.
 
Vad tycker ni om bilderna? Jag är väldigt nöjd faktiskt!


Saga Lördag

Idag var det ju inplanerat bomarbete för Saga, som jag skrev imorse, och det blev det också men på ett annat sätt än vad jag hade tänkt mig från början. Egentligen hade jag tänkt mig ett barbackapass med bommar i paddocken, men det var hur varmt som helst så jag orkade ärligt talat inte rida. Hade på mig shorts hela dagen i stallet idag, hade inte orkat med en minut i ridbyxor! Men även fast jag var ute i iallafall två timmar i solen (höll mig mest inne i stallet idag) så är jag exakt lika blek som jag har varit de senaste 4 åren. Men även fast Saga inte fick ett ridpass idag så fick hon istället ett ordentligt tömkörningspass. 

Jag började med att värma upp henne med lite skritt och trav, sedan tog jag in henne på en volt och så fick hon galoppera av sig där. Efter uppvärmningen var det dags för bommarna och då la jag ut 4 bommar med rätt så långt avstånd emellan, ungefär två travsteg alltså galoppbommar. Lät henne ta bommarna i trav ett par gånger så att hon fick se dem ordentligt, sedan lät jag henne ta dem i galopp. Jag tror att hon tyckte att det var väldigt roligt med lite bommar, men det var nog samtidigt väldigt jobbigt eftersom det var så varmt. Hon fick ta bommarna ett par gånger åt båda hållen sedan travade och skrittade jag av henne med lite öppnor. 

Saga skötte sig väldigt bra idag, med tanke på solen. Liksom, jag tyckte att det var jobbigt idag, och jag stod mest ändå bara där och höll i henne. Hon sprang ju nästan hela tiden. Tryckte sig lite innåt i högervarvet men det gjorde inte så mycket. Jag ska försöka tömköra henne minst en gång i veckan i framtiden så att hon får använda sin rygg utan att jag sitter och trycker på den. Samtidigt utvecklas även jag i tömkörningen då för jag är inte så bra på det ännu, hehe. 

Hoppträningen i torsdags

Iförrgår (torsdag) var det dags för den första riktiga träningen för Cecilia Brunius, och det gick så sjukt bra! Ni som läser bloggen och har gjort det ett tag vet att Saga inte är så mycket hoppad, och när det väl är dags för hoppning så blir det mest enkla räcken hinder. Men på träningen var det allt möjligt. Flera olika sorts hinder, plank, oxrar osv. Det fanns även ett räcke med lite tittiga blommor på. Jag trodde att Saga skulle bli rädd för något hinder iallafall, men inte! Hon skötte sig så himla bra! Vi började med några bommar i trav och galopp, och sedan hoppade vi lite enkelhinder och efter det två eller tre olika linjer. Det var jättelänge sedan jag var med på en riktigt bra hopplektion, faktiskt över 1 år sedan, så därför tyckte jag att det förutom lärorikt var väldigt kul att få göra lite mer avancerade grejer och få feedback på det. I slutet hoppade vi en bana på alla hinder, allt som allt blev det tio hinder med bla. en kombination, två svåra linjer och en liten oxer. Jag klarade inte riktigt hela banan, Saga kom fel på tredje sista hindret och då svänge jag undan, men innan dess gick det hur bra som helst! Saga och jag har aldrig hoppat mer än tre hinder samtidigt, och då låg dom på tjugo centimeter i en studsövning. Men även om torsdagens bana inte var så hög, den låg bara på 60cm, så var den väldigt svår för både mig och Saga som inte är så värst rutinerade med linjer och banor överhuvudtaget. Det var några riktigt svåra svängar för Saga på vissa ställen och då fick jag ligga i med ytterskänkeln hela tiden. Men bra gick det!


Saga hade ett bra flyt redan i uppvärmningen, men eftersom jag hade jobbat henne väldigt hårt både tisdag och onsdag så var hon lugnare än hon brukar vara. Men hon hade redan från början en riktigt fin och flytande galopp, och det blev väl någon konstig sväng mot en bom i början men Saga tog det bra och framförallt tyckte hon att det var väldigt roligt! Längtar verkligen till nästa träning och hoppas på att det kommer gå lika bra då! 

Igår fick Saga vila och idag blir det nog lite bomarbete i paddocken. Imorgon är en uteritt inplanerad. :)

HAHAHAH

Hitta precis ett skitkul videoklipp.. Handlar inte om hästar utan om vad olika djur "säger". Jag höll på att dö av skratt när jag kolla på den och jag bara kände att jag måste dela den med er så kommer nog ni också få ett gott skratt! 

Vilken del var bäst? 
Stressigt

Idag har det verkligen varit full rulle hela dagen. Det började som vanligt att jag gick i skolan, sedan var jag bara hemma och tog på mig stallkläderna för att sedan skynda mig ut till stallet där jag hade tre timmar på mig att mocka, fylla vatten, fylla hö och kraft till 2 hästar och även rida en av dom. Tex fick vila så red jag den andra som heter Zinkadus. Jag var tvungen att vara väldigt snabb då klockan halv sex så skulle jag ha varit hemma och bytt om för att springa vårruset som är ett tjejlopp på 5km! Så nu är jag äntligen hemma och kan slapna av lite, ska efter detta inlägget gå och lägga mig i min underbara säng, ska blir riktigt härligt! 

Jag red somsagt storhästen Zinkadus. Jag tar hand om honom nu onsdag och torsdag då hans ägare är i Stockholm och då sa hon att jag kunde få rida honom också för det behöver han annars blir han så himla pigg. Så jag red han för första gången idag och jag tyckte faktiskt det gick väldigt bra även om han var väldans pigg idag, så det fick bli mycket trav och galopp så han fick springa av sig. Zinkadus har inte så mycket muskler så han sprang upp och ner med huvudet nästan hela tiden men i slutet hade han huvudet nere och jag kände att han verkligen försökte trycka ifrån ordentligt med bakbenen, så det var roligt att känna och se att han försökte! Så jag tyckte han var väldigt rolig att rida så det ska bli kul och se hur han är imorgon (torsdag). 

Tex fick vila idag så jag tänkte att han kunde ha lite extra energi till hoppträningen imorgon med Cissi! Det ska bli roligt och jag hoppas Tex är lite mer på imorgon och att han är duktig såklart.. Kanske borde muta honom med lite extra havre..? Hehe.. ;) Träningen är vid halv åtta så jag kommer inte vara hemma fören vid nio tiden, så kommer nog vara ganska trött imorgon också! Men det är sådant man få ta om man är hästtjej. Eller hur? 

Nu säger jag Godnatt!! 


Allt är inte borta

När jag och Johanna var på HÖÖKS senast och spenderade mitt presentkort så handlade jag faktiskt inte upp allt utan jag har ca 700kr kvar som jag kan handla för plus att mitt bonuskort bara har en stämpel kvar vilket betyder att jag kommer få 150kr i rabatt om jag köper för över 250!  

Så jag hoppas på att få komma dit så snart som möjligt igen och då ska lite smått och blandat köpas såsom nytt flugmedel och ännu lite mer saker till mig och Tex! 700kr är faktiskt ganska mycket pengar att spendera! Antagligen när jag väl kommer dit kommer jag att plocka på mig saker och så är pengarna slut sen! Hehe.. brukar nämligen vara så...


För er som har missat våran video där vi visa vad vi köpte senast: 

 

Ledig

Idag är jag ledig från stallet men fick ändå utnyttja mina ridkläder då vi hade Spex idag. För er som inte vet vad spex är, så är det när alla i klassen (inget måste) klär ut sig till någonting och sedan får man ta kort med klassen! Det var riktigt roligt och det var kul att se att alla hade ansträngt med olika kostymer! 

Jag har som hade så dålig fantasi var en ryttare med käpphäst och ett blått spö + mina ridkläder då! Så jag fick använda kläderna idag ändå. Så nu sitter jag hemma och pluggar och går igenom alla bilder på mig och Tex! Finns så många fina på honom! Världens finaste ponny påriktigt! 


Mycket att göra

Denna veckan har jag verkligen fullt upp, hästarna, skolan, resan till Budapest och mycket, mycket mer. Just nu sitter jag och rensar och skickar över bilder från min skoldata till ett USB och det tar 100 år och lite till.. Man har en del saker på datan när man haft den i ca 3 år.. Hehe. Så det ska jag fortsätta med ett litet tag till.. Efter det ska jag försöka hinna göra klart en uppgift i skolan och därefter få åka ut och rensa tankarna i stallet!! 

Stallet är absolut bästa stället där man inte behöver tänka på någonting annat än hästarna och det blir ännu bättre när man är omgiven av så många fina personer!! Idag är det riktigt tråkigt väder ute så om det forsätter att ösa ner regn får Tex en vilodag och om det håller upp en stund så ska jag försöka hinna mig ut i paddocken och rida en stund. 

När jag väl är hemma igen måste jag fortsätta plugga lite och förbereda för en av dom bästa resorna i mitt liv! Det är så att på den skolan jag går på får alla i årskurs nio vara med och samla in pengar för att kunna resan någonstans i Europa, vi har sålt allt från salami till tandborstar och har lyckats få in en hel del och nu är våran resa till Budapest i Ungern bestämd och vi åker på Söndag eftermiddag! Så det ska bli superduper kul och jag är väldigt förväntasfull. Jag ska försöka göra en del tidsinställda men ni kan inte riktigt förvänta er något och jag hoppas att Johanna kan uppdatera så gott det bara går! Men nu vet ni vad som gäller för nästa vecka iallafall. 

 

5 år tillsammans

12 maj - 2008.

Den dagen kommer jag ihåg. Denna dagen ligger djupt i mitt hjärta och jag kan inte förklara hur tacksam jag är över att jag gjorde vad jag gjorde den dagen. Den tolfte maj 2008, då jag för första gången träffade mitt finaste hjärtegull. Jag var 10 år, hade ridit i ett år, och åkte tillsammans med min mamma ut till upphärad för att provrida en shettis som jag senare skulle komma att rida några dagar i veckan. Jag kommer så väl ihåg, att mamma gick in i stallet och frågade om ägaren, medans jag stod utanför och klappade ett par hästar. När mamma sedan ropade på mig så gick jag in i stallet och precis till vänster om ingången så var det ett rum med spolspilta och där inne stod han. Min fina Tintin. Jag blev nog kär direkt, i hans utseende iallafall. Jag fick borsta honom och sedan rida några varv i paddocken. Inga bus, inga bocksprång som vi hade hört talas om - så mamma och Tintins ägare bestämde att jag skulle få sköta om honom lite då och då. Första dagen med honom var verkligen speciell. Det måste låta konstigt för er som inte känner Tintin, men han var så... Snäll. Han gjorde inget dumt, han var snäll mot mig och hittade inte på några bus varken i stallet eller när jag red. Nu när jag tänker på det såhär fem år senare, då måste han ha förstått vad som hände. Han måste ha vetat någonting. För nästan alla de resterande gånger jag var hos honom året han stod i upphärad så var han helt odräglig och jag grät och mamma var nära på att ge upp. Men även om jag var ledsen, även om jag var rädd för honom, så var det något i mig som gjorde att jag ville stanna kvar. Och se vart det har tagit mig nu.

Jag är inte den som tror så värst på ödet - men någonting måste ha planerats innan det skedde. Något måste ha varit förutbestämt. För se var jag är nu - Tintin tog mig ett år efter jag träffade honom till Ängkullen och där spenderar jag största delen av mitt liv numera. Tintin öppnade flera olika dörrar för mig, jag fick lära mig så sjukt mycket av Anna som äger ängkullen, jag fick börja rida Saga, jag fick frågan om att rida andra hästar... Det är helt ofattbart vad mycket bra som hänt mig och vad mycket jag lärt mig efter jag började ta hand om Tintin. Jag gav aldrig upp, och nu älskar jag Tintin mer än något annat här i livet. Han är inte min häst på papper eller om någon skulle fråga, det kan jag inte säga, men i hjärtat så är han min alldeles egna ponny. Jag struntar fullständigt i att jag inte kan rida honom längre, det är ändå han som får första kramen när jag kommer till stallet, det är alltid han som får sista kramen innan jag åker hem. Han kommer alltid i första hand. Om något skulle hända honom så vet jag inte vad jag ska ta mig till... Men det är inget jag vill tänka på nu.

Idag för exakt fem år sedan träffade jag min allra bästa vän. Fem år av blod, svett och tårar - men även fem år av kärlek, lycka och glädje. Fem år som jag inte ångrar en enda dag av. Jag vet inte vad jag skulle göra eller var jag skulle vara om jag inte fortsatt ha Tintin, jag hade antagligen inte ridit eller hållt på med hästar idag. Det är Tintin som håller upp mitt hopp, det är han som gör att jag fortsätter när allt går åt helvete. 

Idag fick jag och han flera timmars kvalitétstid, och han visste allt att det var något särskilt idag. När ajg klev ur bilen imorse och ropade på honom, så tittade han på mig, men det är inget ovanligt, men sedan, innan jag äns hade gått några steg så gick han fram och satte huvudet på muren, och bara väntade på att jag skulle komma fram. Det har aldrig hänt. Jag brukar alltid få ropa på honom och locka fram honom, även om det inte tar lång tid, men idag var han först vid muren. Bara en sån liten sak gör så att jag vet att min kärlek är besvarad.
Vinnare av veckans blogg!

Nu har vi tittat igenom alla era fina bloggar, och herregud vad duktiga ni är! Vi har fått se massor av bra inlägg, välgjorde designer och underbart fina foton. Det fanns en blogg som båda vi tyckte om extra som innehöll allt från bra uppdatering till en fin header. 

Denna tjejs blogg innehöll framförallt bra uppdatering men även väldigt fina bilder. Hon som skriver bloggen verkar veta vad hon gör - både när det gäller fotografering, skrivande och ridmässigt. Hon rider en supersöt ponny som hon har haft en relativt kort tid, men ändå så tycker vi att det ser ut som att hon har utvecklats fint med ponnyn och hon verkar även ha skapat en väldigt fin och kärleksfull relation med hästen. Och det är det man vill se, ett band mellan häst och ryttare som lyser igenom på bilder och i texter!

Ett väldigt stort plus är också att bloggen innehåller många videoklipp, något som vi och många andra uppskattar! Så klicka på bilden här under för att komma till vinnarens blogg. Grattis! 

Om du som vunnit skulle vilja ha skriva ett gästinlägg på vår blogg så kommentera att du vill det här under!

Mystur i skogen

Idag tog jag mig tiden att rida ut med Tex och han tyckte verkligen att det var roligt och vi hann med väldigt mycket på ca 50 minuter! Jag struntade i att jobba tex idag förutom att jag travade av honom i låg form.. Utan han fick springa med huvudet fritt för det tyckte min nya tränare skulle vara bra då han förhoppningsvis ska bli en lite piggare ponny och det låter ju inte helt fel. 

Jag red i skogen och försökte hitta många vägar där jag kunde trava och galoppera, jag klättrade även i lite backar och hoppade över diken. Det Tex tyckte var absolut roligast var att hoppa över en stock som kanske låg på ca 50cm, han ökade på som tusan åt båda hållen och jag fick knappt stopp efter hindrena men vi hade väldigt roligt och vi hoppade där kanske 5-6 gånger. När vi hade hoppat några gånger travade jag av honom och sedan skritta jag hem till stallet! 

Vi hade en riktig mysig tur och den var helt klart uppskattad från båda sidor! 


Fullt upp

Idag är det lördag, fortfarande två dagars ledighet kvar och det ska jag utnyttja till max! Idag ska jag först och främst städa lite på mitt rum, sedan bär det av till stallet som vanligt. Saga ska ridas i paddocken tror jag och så ska jag rida en annans häst idag också. Får se om det blir någon tid över till Tintin, isåfall ska han få sig en ordentlig borstning så att han tappar en hel del vinterpäls, och sedan kanske jag hittar på något kul med honom också. Vi får se lite hur långt tiden räcker till!

Saga fick vila igår eftersom jag tog tid på mig att bara vara i stallet igår, prata med kompisarna, fika lite och så hade vi en liten fotografering på slutet. Jag tog kort på Evelina, hon ska skicka några bilder till mig snart och då får ni ju såklart se dom! Så Saga fick stå i hagen, hela dagen. :) Kanske lika bra det, hon är nämligen väldigt brunstig just nu... Så nu rider jag inte på ett sto längre, nu är hon en hingst!
 

För er som gillar bra musik...

Jag vet att detta är en hästblogg - men detta är för bra för att inte delas! Jag har nämligen de senaste veckorna fått upp ögonen (och öronen) för Lenas nya skiva! Ni vet hon som vann Eurovision med låten "Sattelite" för några år sedan? Hon har helt bytt genre och stil på musik och det är sådan här musik jag fullkomligt Ä L S K A R ! Så om ni vill lyssna på riktigt bra musik så tycker jag att ni ska söka upp hennes nya skiva, den heter Stardust, och lyssna igen den. Så sjukligt bra! 

Här är en av mina favoriter från skivan, är detta i eran smak också eller lyssnar ni hellre på helt annan musik? Andra bra låtar jag kan tipsa om från denna skivan som jag inte hittade någon bra version av på Youtube är 'Mr Arrow Key' och 'Day to stay'! 
 

Långhelg!

Igår hade jag ett svenskaprov, och direkt efter det blev det en efterlängtad långhelg som till mesta del kommer att spenderas i stallet. Som Julia skrev om imorse så var det hopptävling för ridskoleeleverna och det gick hur bra som helst! Även om någon häst tyckte det var lite läskigt och om det regnade största delen av dagen så tror jag minsann att barnen blev riktigt nöjda. Eller det hoppas jag på iallfall! Tintin hoppade tre klasser precis som de andra ponnyerna och som jag såg det så tyckte jag han skötte rig riktigt bra. Det blev ju inga snabba rundor men Tintin är  inte den snabba typen om man säger så, hehe..

Efter hopptävlingen blev det uppehåll och då passade jag på att rida Saga! Hon vilade igår eftersom jag hade hand om en lektion + hade hand om Jerry, men idag fick hon gå iallafall. Tog mig ett hoppass i paddocken, eller ja, det stod ett hinder i paddocken och det höjde jag allt eftersom och tog det som ett enkelhinder. Saga var väldigt lugn och någorlunda koncentrerad idag, så vi hoppade faktiskt en meter idag! Red dock inte så länge och inte så många hopp på varje höjd, mest eftersom jag ville få in en kort tur till sandgropen som just nu är fylld med lite vatten och plaska där med Saga. Sandgropen som vi alltså kallar den ligger precis vid skogen, kanske 200 meter från stallet, och på sommaren/våren är den perfekt för hästarna att plaska runt i! Just nu går vattnet knappt upp till framknäna på hästarna, men när det är som mest når det nästan upp till Sagas mage. Saga, som älskar att plaska där, brukar först få skritta igenom några gånger och sen galopperar vi eller travar igenom någon gång. Både hon och jag tycker det är jättemysigt! Gropen är inte värst lång, kanske 20 meter, så det är ju inte så värst stort men roligt ändå! 

Eftersom jag inte uppdaterat på ett tag så tänkte jag nu (äntligen) ta och berätta om första cissi-träningen som vi hade förra söndagen! Jag hade aldrig tränat för henne innan och var redigt nervös, mest över om Saga skulle sköta sig eller inte. Saga är en häst som kan gå helt klockrent ena dagen - och helt hopplöst nästa. Som tur var så var träningsdagen en klockren Saga-dag, och träningen gick långt över förväntan! Vi började med några övningar på bommar och det tyckte Saga var väldigt roligt, sedan hoppade vi ett litet hinder och det var ännu roligare enligt damen jag satt på. Hon sög sig riktigt mot hindret, men det var i trav så det var ju inte så farligt. I slutet av träningen satte vi ihop bomövningarna och två hinder till en liten bana. Även här skötte Saga sig väldigt bra, och jag är faktiskt väldigt nöjd med min ridning också. Så en riktig rolig träning!

På torsdag, alltså om exakt en vecka, så ska jag träna för Cissi igen. Jag ska se om detta funkar, eller om jag har alltför andra åsikter om Saga än henne. Men jag ska pröva ett antal gånger och om det funkar så skulle det vara hur roligt som helst! Jag har dock endast anmält mig till hoppträningarna eftersom jag känner att det är det jag behöver hjälp med på Saga. Om det skulle krisa sig med dressyren så kan jag alltid lita på att Anna, som känner Saga bäst av alla, kan hjälpa mig. 

Hopptävling!

Idag på Ängkullen vankas det hopptävling för alla ridskolebarn! Så nästan alla i stallet ska hjälpa till att hålla koll på framridningen, i cafét, några ska vara på banan, några vid in-och utsläpp mm. Det är en hel del sysslor som ska göras under en tävling och jag hoppas att vädret håller upp så att det inte börjar ösregna mitt upp i allt. Förra tävlingen blev det snöstorm och hagel på mindre än 1 timma... Så det hoppas vi på att slippa i år! 

Min uppgift idag är att vara lite överallt tror jag kommer vara mest vid framridningen eftersom det inte är så många som skulle vara där, så det blir kul och jag hoppas att ridskolebarnen gör ett bra jobb, dom flesta är ju väldigt duktiga och shettisarna också för den delen! 


Så lycka till allihopa!! 


Så fint

 

Skillnad på Tex från 2012 till 2013

Många som följt denna bloggen och kanske bloggen innan som jag hade vet nog att Tex har varit så något otroligt överviktigt. Inte för att vi inte ridit honom utan för att han har ätit och ätit.. och ännu mera ätit. Vi gjorde allt hela den sommaren för att få Tex att gå ner i vikt, han hade munkorg för att han inte skulle få i sig så mycket gräs, han motionerades ungefär varje dag.. vi gjorde verkligen ALLT vi verkligen kunde. 

Det gav absolut inget resultat han blev tjockare och tjockare för varje dag som gick.. Han var verkligen nästan djurplågeri fet.. hur kul är det på en skala 1-10? Där han stod innan var det väldigt kraftigt bete och sedan lite på sensommaren när dom började få hö åt han upp allas andras mat också.. vi visste verkligen inte hur vi skulle göra. 

Tillslut skulle detta stallet säljas och vi kom till Ängkullen! Och det var bland det bästa som någonsin hänt för oss och Tex. Tex blev en helt annan ponny, han blev pigg och busade supermycket när man red ut och han var mer på i paddocken. På Ängkullen har hans mat blivit mycket bättre han äter så mycket som han ska varje dag och han motioneras precis som förr och han har gått ner så OTROLIGT mycket och nu håller vi på att sätta massa muskler! Det är helt sjukt! 

Bild från Sommaren 2012 och en bild som bara är några veckor gammal.. En sådan skillnad är verkligen superdupermega stolt över allas insats! 


Ridlektion för Cissi!

Igår hade vi några i stallet en markarbetes träning för en tjej som heter Cissi! Lektionen var rolig men det var lite synd att Tex var så himla slö.. Så Cissi sa att jag skulle strunta i hans form och bara tänka på att Tex skulle tänka framåt och då funkade det lite bättre och han blev lite piggare! Vilket kändes bra! 

Eftersom det var markarbete så var det mycket bommar och även ett litet hinder med en travbom framför! Så vi körde små banor i både galopp och trav och Tex gjorde som han skulle och jag tror att han tyckte det var ganska kul med så mycket hästar omkring sig. Haha! Vi tränade mycket på att kunna vända hästarna över bommarna med hjälp av ytterskänkel och innerhand och i början var det faktiskt väldigt svårt men efter ett tag förstod både jag och Tex hur man skulle göra och då fick vi till det helt okej bra! 

Jag tror att Tex var lite slö pågrund av att det var varmt och att han hade fått galoppera så mycket ute dagen innan, så jag hoppas att han kan vara lite piggare nästa träning! 


Veckans blogg

Då var det dags för en veckas blogg-tävling! Vinnaren avgörs nästa Söndag, alltså om en vecka. Vi kommer att titta på bloggens design, hur många inlägg som skrivs, hur inläggen är skrivna, variation, bilder mm. Vinnaren får sedan en motivering här  på vår blogg av oss + en länkning och om vinnaren känner för det så får den även skriva ett gästinlägg. Klara, färdiga, kör!
 

Första gången på väldigt länge

Idag ska jag för första gången på lite mer än ett halvår få cykla ut till stallet... Det tar ungefär en halvtimma och jag hoppas innerligt på att det inte blåser storm för då tar det ännu längre tid, Haha. Men med musik i lurarna ska nog detta funka också! 

Jag har inte riktigt bestämt mig vad Tex ska få göra idag.. Antingen så vilar han och är pigg inför träningen med Cecilia imorgon eller så får han en uteritt där han får sträcka på benen.. Får helt enkelt se hur pigg han ser ut idag. Jag ska iallafall prova alla nya grejer idag.. Jag hoppas han schabraket blir snyggt på honom och att det matchar med mina nya kläder! Älskar att shoppa hästgrejer och ridkläder!! Blir så himla glad! 

Nu ska jag byta om och sedan ta på mig mina ridstövlar för att gå in dom lite.. Trodde aldrig det skulle vara så svårt att gå in ett par nya ridstövlar.. Måste vara för att jag är ovan haha.. Ser ut som om jag har bajsat ner mig när jag går.. Så får träna lite innan jag kommer till stallet! 


HÖÖKS shopping

Var med i veckansblogg häär

Det är äntligen här!'

/ Julia


Fråga och svar


Hej Felicia! 
Tack så mycket. Tex är nästan som min egna alltså har jag honom på halvfoder. Jag har Tex 5 gånger i veckan och tar hand om honom och tilltalar honom som min egna häst. Eftersom det känns precis likadant bara att jag inte står som ägare vilket just nu inte spelar någon större roll. 

Jag tror ärligt att jag just nu inte skulle ha tid att ha egen häst för det är så mycket som man ska hålla koll på och ännu mera pengar som ska läggas ut. Sedan har jag otroligt mycket grejer i skolan och antagligen kommer det bli lite mera när jag börjar gymnasiet så just nu känns detta som det bästa valet för mig! 


Dagens planer

Idag är det Torsdag och jag ska ut till stallet runt klockan fem. Jag har redan planerat vad jag och Tex ska hitta på idag, eftersom att det är så himla fint väder ute idag så ska vi rida ut i skogen och jag hoppas på att Johanna vill hänga med, med Saga för det är så himla mycket roligare att rida ut två! 

Om hon inte hänger med så tar jag en sväng ut själv i ca 1 timma tror jag bara för att det var ett tagsen vi red ut och han gick ju så himla bra igår så han förtjänar att ta en tur ute i skogen. Det som är helt planerat är att jag ska putsa både sadel och träns idag för det var ett tagsen och jag känner att det börjar bli lite stelt och hur skönt är det för Tex? Inte alls. Så idag blir det rengörnings dax, härligt! 


och tack för alla fina kommentarer och den grymt bra statistiken igår!! 


Tintin i sina nya mässfynd

Vad tycker ni om sakerna jag hittade på mässan? :)
 

You are the reason I breathe you're amazing


Guldponnyn!

Tex gick så galet bra idag, han var mjuk och fin och lyssnade så himla bra! Det kändes som om jag satt på en helt annan ponny. Är så sjukt stolt över honom! 

Eftersom Tex har ganska dåligt med ryggmuskler nu efter viktnedgången så började jag passet med extra lång uppvärmingstid i riktigt lågform i både skritt och trav. Jag märker tydligt att han tycker det är lättare att bära upp sig själv i trav men det är något vi ska fortsätta öva på. Jag gjorde mycket serpentinbågar och lite skänkelvikningar för att han skulle bli så lösgjord som möjligt och det tyckte jag funkade riktigt bra. 

När vi hade värmt upp samlade jag honom lite mer och började att göra en övning som Johanna brukar göra på Saga. Det ligger en galoppbom på en volt och sedan ska man göra massa olika övergångar på volten, så jag gjorde ungefär såhär; Galopp över bommen + två steg till, därefter skritt 3 steg, trav ca 4-5 steg, skritt 3 steg och sedan galopp över bommen igen. Detta gjorde Tex mjukare och ännu mera koncentrerad. När jag hade gjort det i båda varven kände jag hur svetten droppade från både mig och Tex så då travade jag av honom i lågform och sedan fick han skritta av ute i samhället i ca 15min! Han var bäst idag! Någon som är sugen på att se?

Det blev ett dressyrpass på Saga idag, någon som är sugen på att läsa om det + se några bilder? Bilden nedan är en liten sneakpeak. ;)

Minst 5 kommentarer så får ni se bilderna! 

Tintin - 1 Maj

Idag tömkörde jag Tintin ett relativt långt pass i paddocken, han har verkligen börjat fatta grejen nu! I början hade han lite svårt att förstå när han skulle svänga och när han skulle ställa sig, eftersom man vid båda tillfällena tar i innertygeln. Men nu har han förstått förhållandena så nu funkar det superbra! Öppnorna var helt fantastiskt fina i skritten idag, och han orkade tillochmed nästan en halv långsida öppnor i trav idag! Han utvecklas snabbt som attan, och det är förstås bara roligt!

Tintin har även börjat förstå hur han ska göra på volterna i tömkörning, alltså när jag står i mitten och korrigerar därifrån, som longering fast med två tömmar. Han får då och då en väldigt fin form och trampar under sig bra, men när han tycker att det blir för jobbigt så tvärnitar han och vänder sig in mot mig, tittar på mig och så ser det ut som han säger "Men mamma, varför ska jag springa och inte du?". Jag smälter varje gång.

Jag tycker dock att han inte är redo för galoppen riktigt än. Jag lät han galoppera några få gånger idag helt fritt, alltså ingen form, inget tryck åt sidorna eller liknande, bara få galoppera så han förstår att han ska göra det när jag ber om det. Galoppen funkade bra men han saktade av väldigt snabbt, eftersom han inte orkar galoppera länge på en volt. Om han skulle få springa på fyrkantsspåret så hade han hållt sig längre, men då orkar inte jag med istället, haha. Lite komplicerat, det där! Men när han byggt lite mer muskler från traven och skritten så ska vi ta tag i galoppen ordentligt så den blir minst lika fin!

Hoppningen i Söndags!

I Söndags stod det hoppning på Schemat och eftersom Tex hade fått vila på Lördagen så var han faktiskt helt okej pigg och ganska på hindrena! Ofta när jag hoppar får jag ofta något stopp på något hinder, antingen för att vi kommer för att han kommer för nära eller för att mina nerver tar över, men i Söndags så vägrade han inte en enda gång!! Jag blev superstolt över honom! Den enda gången som han "vägrade" var för att han blev rädd för dom nya hinderdekorationerna och det kan jag förstå så jag tog inte det som någon riktigt vägring! 

Evelina kom upp en stund och tog några kort när jag hoppade! 


Är det verkligen så lätt?

 
 

RSS 2.0