Alien-Tintin

Nu när sommaren kommer med stormsteg kommer även hästarnas värsta fiender - alla äckliga insekter. Flugor, blinningar, hästflugor - you name it. Usch säger jag bara! Saga blir heltokig av alla sorters insekter så snart kommer hon att få sin sommarvila. Hon brukar få vila ungefär 2 månader under sommaren och 1 månad under vintern, dels för flugorna (på sommaren alltså) men även för att jag tycker att det är vettigt med en hel del vila. Och ibland har man ju faktiskt ingen lust att rida när det antingen är spöregn ute eller 25+. Så sommarlov gäller inte bara för mig, utan även för prinsessan. :)

Tintin ska gå några ridläger i början av sommaren och ett precis innan skolan börjar igen, men däremellan ska ingen rida på honom. Jag tror att det blir ungefär 6 veckors vila för alla shettisarna, men jag ska tömköra och köra Tintin en hel del i sommar så helt still kommer han inte att vara. Han tappar så lätt muskler på sommaren och gå väldigt fort upp i vikt, och om vi ska uppnå våra mål inom något år så får han inte tappa allt för mycket. Men mer om det någon annan gång.

Vad jag ville komma till när jag började prata om insekter var att så gott som alla hästar i stallet har fått på sig flugskydd nu! Inga flugtäcken, men skydd för ögonen iallafall. Jag tycker att det är bra att börja så fort som möjligt (inte typ i mars men jag tror ni fattar) för då slipper man rinnande ögon och det är ju väldigt skönt för hästen. Irriterade öron men framförallt ögon får många hästar under sommarmånaderna, och då kommer ju flugskydd väl till hjälp. Även lille Tintin har fått på sig sitt flugskydd nu, en luftig luva för både öronen och ögonen som jag köpte förra året på Hööks. Den är väldigt bra på honom, storlek Ponny men perfekt passform. Han ser ut som en liten Alien också, haha. Förra året lyckades han bara få av sig den en gång så det är ju ett bra tecken. Men i måndags fick han iallafall på sig den igen så i år hoppas jag att han slipper rinnande och röda ögon helt!
 
Hur skyddar ni era hästar mot insekter nu på sommaren? Tintin går med sin luva och Saga har ett såna där skyddstrådar på grimman + flugtäcke.

Tintin i sin alienluva. Kanske något för haloween också? ;)

Kommentarer
Postat av: Lova

Nej, vilken söt shettis! :D

2013-05-25 @ 17:22:02
URL: http://villov.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0