Guldponnyn!

Tex gick så galet bra idag, han var mjuk och fin och lyssnade så himla bra! Det kändes som om jag satt på en helt annan ponny. Är så sjukt stolt över honom! 

Eftersom Tex har ganska dåligt med ryggmuskler nu efter viktnedgången så började jag passet med extra lång uppvärmingstid i riktigt lågform i både skritt och trav. Jag märker tydligt att han tycker det är lättare att bära upp sig själv i trav men det är något vi ska fortsätta öva på. Jag gjorde mycket serpentinbågar och lite skänkelvikningar för att han skulle bli så lösgjord som möjligt och det tyckte jag funkade riktigt bra. 

När vi hade värmt upp samlade jag honom lite mer och började att göra en övning som Johanna brukar göra på Saga. Det ligger en galoppbom på en volt och sedan ska man göra massa olika övergångar på volten, så jag gjorde ungefär såhär; Galopp över bommen + två steg till, därefter skritt 3 steg, trav ca 4-5 steg, skritt 3 steg och sedan galopp över bommen igen. Detta gjorde Tex mjukare och ännu mera koncentrerad. När jag hade gjort det i båda varven kände jag hur svetten droppade från både mig och Tex så då travade jag av honom i lågform och sedan fick han skritta av ute i samhället i ca 15min! Han var bäst idag! Kommentarer
Postat av: Julia Axelsson

Trodde jag gjorde rätt, Jag är helt seriöst nu. Det skulle stå http://ponnytokar.blogg.se Jag lovar! Hihi :)

2013-05-01 @ 21:04:55
URL: http://axelssonjulias.blogg.se
Postat av: Fanny

Vad roligt att det gick bra! :) Fina bilder också :)

2013-05-01 @ 21:24:25
URL: http://fawila.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0