Långhelg!

Igår hade jag ett svenskaprov, och direkt efter det blev det en efterlängtad långhelg som till mesta del kommer att spenderas i stallet. Som Julia skrev om imorse så var det hopptävling för ridskoleeleverna och det gick hur bra som helst! Även om någon häst tyckte det var lite läskigt och om det regnade största delen av dagen så tror jag minsann att barnen blev riktigt nöjda. Eller det hoppas jag på iallfall! Tintin hoppade tre klasser precis som de andra ponnyerna och som jag såg det så tyckte jag han skötte rig riktigt bra. Det blev ju inga snabba rundor men Tintin är  inte den snabba typen om man säger så, hehe..

Efter hopptävlingen blev det uppehåll och då passade jag på att rida Saga! Hon vilade igår eftersom jag hade hand om en lektion + hade hand om Jerry, men idag fick hon gå iallafall. Tog mig ett hoppass i paddocken, eller ja, det stod ett hinder i paddocken och det höjde jag allt eftersom och tog det som ett enkelhinder. Saga var väldigt lugn och någorlunda koncentrerad idag, så vi hoppade faktiskt en meter idag! Red dock inte så länge och inte så många hopp på varje höjd, mest eftersom jag ville få in en kort tur till sandgropen som just nu är fylld med lite vatten och plaska där med Saga. Sandgropen som vi alltså kallar den ligger precis vid skogen, kanske 200 meter från stallet, och på sommaren/våren är den perfekt för hästarna att plaska runt i! Just nu går vattnet knappt upp till framknäna på hästarna, men när det är som mest når det nästan upp till Sagas mage. Saga, som älskar att plaska där, brukar först få skritta igenom några gånger och sen galopperar vi eller travar igenom någon gång. Både hon och jag tycker det är jättemysigt! Gropen är inte värst lång, kanske 20 meter, så det är ju inte så värst stort men roligt ändå! 

Eftersom jag inte uppdaterat på ett tag så tänkte jag nu (äntligen) ta och berätta om första cissi-träningen som vi hade förra söndagen! Jag hade aldrig tränat för henne innan och var redigt nervös, mest över om Saga skulle sköta sig eller inte. Saga är en häst som kan gå helt klockrent ena dagen - och helt hopplöst nästa. Som tur var så var träningsdagen en klockren Saga-dag, och träningen gick långt över förväntan! Vi började med några övningar på bommar och det tyckte Saga var väldigt roligt, sedan hoppade vi ett litet hinder och det var ännu roligare enligt damen jag satt på. Hon sög sig riktigt mot hindret, men det var i trav så det var ju inte så farligt. I slutet av träningen satte vi ihop bomövningarna och två hinder till en liten bana. Även här skötte Saga sig väldigt bra, och jag är faktiskt väldigt nöjd med min ridning också. Så en riktig rolig träning!

På torsdag, alltså om exakt en vecka, så ska jag träna för Cissi igen. Jag ska se om detta funkar, eller om jag har alltför andra åsikter om Saga än henne. Men jag ska pröva ett antal gånger och om det funkar så skulle det vara hur roligt som helst! Jag har dock endast anmält mig till hoppträningarna eftersom jag känner att det är det jag behöver hjälp med på Saga. Om det skulle krisa sig med dressyren så kan jag alltid lita på att Anna, som känner Saga bäst av alla, kan hjälpa mig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0