Saga Lördag

Idag var det ju inplanerat bomarbete för Saga, som jag skrev imorse, och det blev det också men på ett annat sätt än vad jag hade tänkt mig från början. Egentligen hade jag tänkt mig ett barbackapass med bommar i paddocken, men det var hur varmt som helst så jag orkade ärligt talat inte rida. Hade på mig shorts hela dagen i stallet idag, hade inte orkat med en minut i ridbyxor! Men även fast jag var ute i iallafall två timmar i solen (höll mig mest inne i stallet idag) så är jag exakt lika blek som jag har varit de senaste 4 åren. Men även fast Saga inte fick ett ridpass idag så fick hon istället ett ordentligt tömkörningspass. 

Jag började med att värma upp henne med lite skritt och trav, sedan tog jag in henne på en volt och så fick hon galoppera av sig där. Efter uppvärmningen var det dags för bommarna och då la jag ut 4 bommar med rätt så långt avstånd emellan, ungefär två travsteg alltså galoppbommar. Lät henne ta bommarna i trav ett par gånger så att hon fick se dem ordentligt, sedan lät jag henne ta dem i galopp. Jag tror att hon tyckte att det var väldigt roligt med lite bommar, men det var nog samtidigt väldigt jobbigt eftersom det var så varmt. Hon fick ta bommarna ett par gånger åt båda hållen sedan travade och skrittade jag av henne med lite öppnor. 

Saga skötte sig väldigt bra idag, med tanke på solen. Liksom, jag tyckte att det var jobbigt idag, och jag stod mest ändå bara där och höll i henne. Hon sprang ju nästan hela tiden. Tryckte sig lite innåt i högervarvet men det gjorde inte så mycket. Jag ska försöka tömköra henne minst en gång i veckan i framtiden så att hon får använda sin rygg utan att jag sitter och trycker på den. Samtidigt utvecklas även jag i tömkörningen då för jag är inte så bra på det ännu, hehe. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0