Tintin - 1 Maj

Idag tömkörde jag Tintin ett relativt långt pass i paddocken, han har verkligen börjat fatta grejen nu! I början hade han lite svårt att förstå när han skulle svänga och när han skulle ställa sig, eftersom man vid båda tillfällena tar i innertygeln. Men nu har han förstått förhållandena så nu funkar det superbra! Öppnorna var helt fantastiskt fina i skritten idag, och han orkade tillochmed nästan en halv långsida öppnor i trav idag! Han utvecklas snabbt som attan, och det är förstås bara roligt!

Tintin har även börjat förstå hur han ska göra på volterna i tömkörning, alltså när jag står i mitten och korrigerar därifrån, som longering fast med två tömmar. Han får då och då en väldigt fin form och trampar under sig bra, men när han tycker att det blir för jobbigt så tvärnitar han och vänder sig in mot mig, tittar på mig och så ser det ut som han säger "Men mamma, varför ska jag springa och inte du?". Jag smälter varje gång.

Jag tycker dock att han inte är redo för galoppen riktigt än. Jag lät han galoppera några få gånger idag helt fritt, alltså ingen form, inget tryck åt sidorna eller liknande, bara få galoppera så han förstår att han ska göra det när jag ber om det. Galoppen funkade bra men han saktade av väldigt snabbt, eftersom han inte orkar galoppera länge på en volt. Om han skulle få springa på fyrkantsspåret så hade han hållt sig längre, men då orkar inte jag med istället, haha. Lite komplicerat, det där! Men när han byggt lite mer muskler från traven och skritten så ska vi ta tag i galoppen ordentligt så den blir minst lika fin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0